Verkoop
Verkoop gestart

Locatie

Aalsmeer wordt ook wel het bloemendorp aan de Westeinderplassen genoemd en heeft veel te bieden. Zo kun je genieten van de prachtige natuur, watersport beoefenen, ontspannen op het strand of relaxen op het water. 

Heb je na een heerlijke dag vertoeven in Aalsmeer behoefte aan een drankje of wat te eten? Dan kun je terecht bij één van de talloze brasseries, eetcafés en restaurants waar je niet alleen buiten op het terras aan het water heerlijk zit maar ook binnen in een gemoedelijke sfeer kunt tafelen. 

Toch liever gezellig thuis dineren? Boodschappen haal je in de nabije omgeving bijvoorbeeld in hartje Aalsmeer (rond het Raadhuisplein) of bij het winkelgebied aan de Ophelialaan. Beide winkelgebieden liggen op 10 minuten loopafstand. 

Blijf je graag fit? Dan kent Aalsmeer diverse sportgelegenheden. Je kunt natuurlijk buiten sporten in de natuur of je juist aansluiten bij een van de vele verenigingen die Aalsmeer kent

Bereikbaarheid

Door de ligging nabij de Burgemeester Kasteleinweg zijn ook de grote steden snel en makkelijk te bereiken met de nieuwe openbaar vervoersverbinding (HOVASZ) die praktisch voor de deur stopt. Diezelfde Burgemeester Kasteleinweg leid je naar de snelweg A4 waardoor ook met de auto de grote steden dichtbij zijn. Liever met de fiets? Ook dat is geen probleem met alle fietsroutes die voor de deur starten.

Ligging in Polderzoom

De appartementen zijn gelegen in de rustige woonwijk Stommeer, deelgebied Polderzoom welke is ingedeeld in twee fasen. Residentie Stommeerkade is het sluitstuk van de eerste fase. De bebouwing heeft twee gezichten en sluit aan bij de recent gebouwde woningen aan de Charles Gabrijweg en de bestaande (kleinschalige) woningen aan de Stommeerkade. Parkeren kunt u op de openbare parkeerplaatsen voor de deur.

Historie Stommeerkade

Residentie Stommeerkade is gelegen in de woonwijk Stommeer, zoals de naam al doet vermoeden was dit vroeger een meer. Het meer Stommeer ontstond in de Middeleeuwen doordat turf werd afgegraven en was eigendom van de graven van Holland, later werd de stad Leiden eigenaar. 

Rond 1624 werd besloten het Stommeer droog te leggen omdat men rond Leiden behoefte had aan landbouwgrond. De droogmakerij viel tegen en leverde minder op dan werd gehoopt. Daarom werd er besloten af te zien van de droogmakerij van het Stommeer. Het recht to droogmakerij werd daarom rond 1625 verkocht aan rijke Amsterdamse kooplieden met als belangrijkste de familie Van Baerle. 

Rond 1650 werd door de familie Van Baerle gestart met de drooglegging. Het droogleggen werd gedaan met vijzel- of schroefmolens, welke zich bevonden langs de noordoostelijke ringdijk, destijds de Geylwijkerlaan. De Stommeermolen bestaat nog steeds en is te vinden in het verlengde van de Stommeerkade, aan de Geijlwijckerweg. In 1967 werd een nieuw gemaal gebouwd voor de bemaling van zowel de Stommeerpolder als de nabijgelegen Hornmeerpolder.
© 2023 Polderzoom Aalsmeer B.V. | Aan de getoonde tekst, tekeningen en sfeer impressies kunnen geen rechten worden ontleend | Privacy statement | Disclaimer
Verkoop

Geïnteresseerd?

Meld u aan als geïntresseerde en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!
Aanmelden
crossmenuarrow-rightarrow-up-circle